Abalı ne demek? Vurun abalıya ne demek?

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul kar esaretindeyken balıkçıya gidip yemek yemesine gelen eleştirilere cevap verdi. İmamoğlu’nun kendini savunduğu açıklamada kullandığı “vurun abalıya” ifadesinin anlamı merak edildi. Peki abalı ne demek? Vurun abalıya ne demek, anlamı ne? TDK vurun abalıya deyiminin manasıyla ilgili detaylar haberimizde…

EKREM İMAMOĞLU NE DEDİ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yandaş medya ve hükümet çevrelerinden kendisi için yapılan haksız eleştirilere isyan ederek Twitter hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

“Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.

3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.

Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir.”

VURUN ABALIYA NE DEMEK?

Ekrem İmamoğlu’nun sözleri sonrası “Vurun abalıya ne demek” sorusu bir anda en çok arananlar listesinde yerini adlı.

İmamoğlu’nun “Vurun abalıya” sözlerinin aslı “Vur abalıya” deyimidir. Vur abalıya deyiminin anlamı ise, “Bütün yükün yumuşak huylu kişiye yüklenmesi; sessiz, güçsüz kimsenin hırpalanması, hakkının çiğnenmesi durumunda karşıdaki kişiye sitem edilmesi” şeklindedir.

Abalı kelimesi de “kendini koruyamayacak denli kimsesiz, arkasız, güçsüz (kimse)” anlamına gelmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir