Bakanlık harekete geçti: Müslüme’nin annesi ve kardeşleri koruma altında

Mersin'de 10 gün süren aramalar sonucu cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme'nin ölümü sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Müslüme'nin annesi ve 4 kardeşinin koruma altına alındığını duyurdu.

featured

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mersin’de kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme‘nin ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yapılan basın açıklamasında, Müslüme’nin 4 kardeşinin bakanlık tarafından koruma altına alındığı, annesinin ise kadın konukevine yerleştirildiği bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“Basın ve yayın organlarında yer alan, küçük Müslüme’nin ölümü ile ilgili haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Mersin’in Gülnar ilçesinde çocuk Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından Bakanlığımız uzmanları aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır.

4 KARDEŞ KORUMAYA ALINDI, ANNE KADIN KONUKEVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, 4 çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteği ile Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır.

Ayrıca Anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Gülnar Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve bu soruşturma sonucunda dede H.Y. gözaltına alınmıştır.

Çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmasını engellemek ve kamuoyunda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için ilgili birimlere, gizlilik kararına riayet edilmesi yönünde başvuruda bulunulmuştur. Gerçeklerle, haber alma ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayan bir kısım haberlerle ilgili erişim yasağı kararı alınması talep edilmiştir.

H.Y’nin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir