CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal kimdir, neden TT oldu? Dem Parti çıkışı

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan ADayı Burcu Köksal

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal, Dem Parti açıklamasıyla sosyal medya platformu X’te çok konuşulanlar (TT) listesine girdi. Gündeme damga vuran sözlerin ardından Burcu Köksal’ın kim olduğu merak konusu haline geldi. İşte Afyonkarahisar’ın CHP Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal’ın hayatı ve Dem Parti sözleri…

BURCU KÖKSAL KİMDİR?

Burcu Köksal, 1980 yılında dünyaya geldi. İlkokulu milletvekili ve belediye başkanı adayı olduğu Afyonkarahisar’da okudu. Ortaokul ve lisede de durum değişmedi. Köksal, Merkez Ortaokulu’nun ardından Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okudu.

Üniversitede ise doğup büyüdüğü Afyonkarahisar’dan ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Burcu Köksal, başarılı bir eğitim hayatı geçirdi. İstanbul’daki üniversite hayatının ardından Afyonkarahisar’a dönen Köksal’ın avukatlık hayatı başladı. Bugüne kadar Afyonkarahisar Barosu Staj Komisyonu Üyeliği ve Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Üyeliği görevlerinde yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal

BURCU KÖKSAL SİYASETE ATILDI

Burcu Köksal, 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adnan Polat’a verdiği destekle ön plana çıktı. Siyasi yaşamı başlayan Köksal, 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevinde bulunan Burcu Köksal, 25,26 ve 27. dönemlerde Afyonkarahisar milletvekili seçildi.

TBMM CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Çocuğa Karşı Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Her Türlü İstismarın Önlenmesine Yönelik Meclis Araştırma Komisyonu, Boşanmanın Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesine Yönelik Meclis Araştırma Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda görev aldı. CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI

Son olarak Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak seçim çalışmalarını yürütüyor.

Öte yandan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde yönetim kurulu Üyeliği ile Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği’nde üyelikleri bulunmaktadır.

BURCU KÖKSAL’IN DEM PARTİ ÇIKIŞI

Burcu Köksal’ın sosyal medya platformu X’te TT listesine girmesine neden olan sözleri de Afyonkarahisar’da söylendi. Başkan adayı Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyonu Merkezi açılışına katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal

CHP Genel Başkanı Özel’den önce konuşan Burcu Köksal, Dem Parti’yle alakalı çok konuşulacak şu sözlere imza attı:

“Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak.”

Burcu Köksal’ın bu sözleri hem gündeme damga vurdu hem de sosyal medyada çok konuşuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir