Fenerbahçe Başkanı Ali Koç istifa ettiğini açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından çıkan olaylarla ilgili ilk kez konuştu. Koç'un FB TV canlı yayınındaki istifa açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

featured

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertlilerin deplasmanda 3-2 kazandığı Trabzonspor maçının ardından çıkan olaylarla ilgili konuştu. Ligden çekilme dahil her türlü kararı değerlendireceklerini söyleyen Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden de istifa ettiğini duyurdu.

Ali Koç, Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe‘nin dün akşam deplasmanda Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek lider Galatasaray’ı takibini sürdürdüğü maçla ilgili ilk kez konuştu.

Dev maça çıkan saha ve tribün olayları damga vurdu. Maçın bitiminin ardından Fenerbahçeli futbolcuların saha ortasında sevinmesi üzerine bordo mavili taraftarlar sahaya indi. Trabzonsporlu taraftarlar Fenerbahçeli futbolculara saldırırken, bazı Fenerbahçeli futbolcular da sahaya inen kişilere aynı sertlikte karşılık verdi. Maçta çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatılırken, 12 şüpheli gözaltına alındı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da olaylı geçen Trabzonspor maçıyla ilgili ilk kez konuştu. FB TV’de açıklamalarda bulunan Koç’un ifadeleri şöyle:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa etti.

“YAŞANANLARIN SORUMLUSU TFF”

“Önce ana sorumluya gelmek istiyorum: Türkiye Futbol Federasyonu. Maç başladı ve aşama aşama olaylar büyüdü. Hakem uyguladıklarında geç kaldı ve tribünler cesaretlendi. Goller gelince tribünler daha da cesaretlendi. İşi az bilen biri olayların nereye gittiğini görürdü. Maça devam ettiler, olacak iş değil.

“GEREKİRSE BİR ALT LİGE DÜŞERİZ”

95-96’dan sonraki o lig çekişmesinden sonra aradaki gerginlik tavan yaptığında bile böyle şiddet böyle nefret olmamıştı. Camiamıza da aklı selim davranmasını özellikle rica ediyorum. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz. Her gün ölmek yerine bir gün öleceğiz. Herkes aklını başına alır artık, yeter.

ALİ KOÇ’TAN İSTİFA KARARI

Dün Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasıyla, bakanlarımıza da teşekkür ediyoruz fakat onların müdahil olmasına gerek kalmayacak ortam sağlanmalıydı. Dünkü yaşananlar herhangi bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanacak olaylar değildi. Dolayısıyla biz 2 Nisan’da toplanacağız. Ben biraz evvel Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa ettim. Biz bu muameleyi kabul etmeyeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir