Son şampiyon kaldığı yerden: Fransa Avustralya’yı farklı geçti

2022 Dünya Kupası'na son şampiyon unvanıyla katılan Fransa kaldığı yerden devam ediyor. Gruptaki ilk maçında Avustralya ile karşılaşan Horozlar, Olivier Giroud'nun yıldızlaştığı maçta rakibini farklı geçti. Fransa yenik duruma düştüğü maçı Rabiot, Giroud (2) ve Mbappe'nin golleriyle 4-1 kazandı.

featured

2022 Dünya Kupası D Grubu’nda son şampiyon Fransa, geriye düştüğü maçta Avustralya’yı farklı geçti.

Avustralya, maçtaki ilk tehlikeli atağında golü buldu. 9. dakikada ceza sahası sağ yan çizgisi yakınına atılan topla buluşan Mathew Leckie’nin arka direğe ortaladığı topa son direkte gelişine vuran Craig Goodwin fileleri havalandırdı ve Avustralya’yı 1-0 öne geçirdi.

5 DAKİKADA 2 GOL

Golden sonra ataklarını sıklaştıran Fransa, beraberlik golü için bastırdı ve aradığı golü 27’nci dakikada buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Theo Hernandez, sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Rabiot’un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve skor 1-1‘e geldi.

32. dakikada sahneye bu kez Olivier Giroud çıktı. Mbappe’yle verkaç yapan Rabiot, topla ceza sahasına girdi. Arka direğe bıraktığı topu Olivier Giroud, boş kaleye göndererek ülkesini 2-1 öne geçirdi.

İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Fransa, 68. dakikada Kylian Mbappe ile üçüncü golü kaydetti. Sağ kanada açılan topu Dembele, altı pas ön çizgisi üzerine ortaladı. Mbappe, kafayla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

71. dakikada Olivier Giroud, kendisinin iki takımının dördüncü golünü kaydetti. Mbappe’nin sol kanattan yaptığı ortaya iyi yükselerek kafayı vuran Giroud ağları havalandırarak skoru 4-1’e getirdi. Karşılaşma bu skorla sona ererken Fransa grupta liderliğe yükseldi.

Grubun diğer maçında ise Danimarka ile Tunus golsüz berabere kaldı.

GİROUD ZİDANE’I GEÇTİ, HENRY’İ YAKALADI

Fransa’nın şampiyon olduğu 2018 Dünya Kupası’nda hiç gol atamadığı için eleştirilen Olivier Giroud, 2022 Dünya Kupası’na ise muazzam bir başlangıç yaparak ilk maçında 2 gol birden kaydetti.

114. milli maçında 51. golünü kaydeden Olivier Giroud, böylece Fransa Milli Takımı’nın en çok gol atan oyuncusu olan Thierry Henry‘nin rekoruna ortak oldu.

Fransız golcü (36 yaş 53 gün) ayrıca, Zinedine Zidane‘ı (34 yaş 16 gün) geride bırakarak Dünya Kupası tarihinde Fransa formasıyla gol atan en yaşlı futbolcu oldu.

Fransa Giroud'un yıldızlaştığı maçta Avustralya'yı 4-1 mağlup etti.

FRANSA 4-1 AVUSTRALYA MAÇ ÖZETİ

İşte 4-1 biten Fransa-Avustralya maçının özet görüntüleri…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir