WhatsApp, Instagram, Facebook çöktü!

featured

Sosyal medya uygulamaları Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta akşam saatlerinde uzun süreli erişim sorunu yaşandı. Uygulamaların neden çöktüğüyle ilgili resmi açıklama bakanlıktan geldi.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp bu akşam çöktü. WhatsApp’la başlayan arıza, aynı çatı altındaki Instagram ve Facebook’a da yansıdı. Milyonlarca kişinin mesajlaşma trafiği kesilince kullanıcılar sıkıntılarını bir başka sosyal medya uygulaması olan Twitter’dan duyurdu. Twitter’da #whatsapp hashtag’i kısa sürede gündemin ilk sırasına yükseldi.

Whatsapp ve Instagram neden çöktü?

Kullanıcılar erişim sorununun neyden kaynaklandığını merakla beklerken, resmi açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sorunun nedenini şu ifadelerle açıkladı:

USOM raporuna göre WhatsApp ve Instagram trafiklerinde yaşanan kesintiler global çapta ve yurtdışı kaynaklıdır. Yerli uygulamalarımız olan Yaay ve BİP uygulamalarımızda herhangi bir hizmet kesintisi bulunmamaktadır. Yerli ve milli servisleri destekliyoruz.

Saat 21.30’da yeni bir açıklama yapan Sayan, Whatsapp ve instagram’da yaşanan global kaynaklı kesintinin sona erdiğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir