MHRS neden açılmıyor? 2022 MHRS çöktü mü, ne zaman düzelir? Hastane randevusu nasıl alınır? Mhrs randevu alma

Hastanelerden randevu almak isteyenler MHRS siteminde hatayla karşılaşıyor. Sık sık yaşanan bu durum hasta vatandaşların tepkisine yol açtı. Peki MHRS neden açılmıyor? MHRS çöktü mü, ne zaman düzelir? Hastane randevusu nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

featured

Hastanelerden randevu almak isteyenler MHRS neden açılmıyor diye merak etti. Uzun süredir sık sık yaşanan randevu sıkıntısı devam ediyor. İnternet üzerinden hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar MHRS sistemine giriş yapamadı. Randevu alamayan hastalar sorun düzelmeyince hastalar isyan etmeye başladı. Peki MHRS neden açılmıyor? MHRS çöktü mü? MHRS randevu alma sistemi neden çalışmıyor? Hastane randevusu nasıl alınır? MHRS ne zaman düzelecek? İşte merak edilen soruların cevabı…

Pandemi döneminde yoğun mesai yapan ve çalışma şartları iyileştirilmeyen doktorlar, uzun süredir tepkilerini dile getiriyordu. Bunun yanı sıra sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de sektörün en büyük sorunlarından biri haline geldi. Son olarak doktorlardan randevusuz hastalara da bakmalarının istenmesi, hekimleri isyan noktasına getirdi.

Son 2 sene içinde 450’den fazla doktor koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 8 binden fazla doktor ise devlet kurumlarındaki görevlerinden istifa etti. Salgın dönemi boyunca hastalıklar arttı ancak devlet hastanelerinde çalışan doktor sayısı azalınca, hastaların randevu alması da adeta imkansız hale gelmeye başladı. Oluşan yoğunluk sebebiyle pek çok bölümde vatandaşlar aylardır randevu alamaz hale geldi. Randevu sistemi MHRS neden açılmıyor diye pek çok kişi merak içinde.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Hastanelerde yaşanan yoğunluk ve randevu sorununu çözmek için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, dün yeni bir karar aldı. Buna göre bakanlık, 65-72 yaş arasında olup daha önce bakanlık veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan doktor ve uzman tabiplerin yeniden işe alınabilmesi için başvuru ilanı yayımladı.

8 Mart’ta başlayacak başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresindeki Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacak. en fazla 10 tercih yapabilecek. Genel kura ile yerleşmek isteyenler, yerleşememe halinde boş kalan münhallere yerleştirilecek.

Genel kura başvuru sonuçları, 31 Mart’ta noter tarafından bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek kuranın ardından ‘yhgm.saglik.gov.tr’ internet adresinden ilan edilecek.

MHRS NEDEN AÇILMIYOR? 2022 MHRS ÇÖKTÜ MÜ?

Hastane randevusu alamayanlar ‘MHRS neden açılmıyor?’ sorusunun cevabını aramaya başladı. Türkiye genelinde devlet hastanelerinde yaşanan hekim yetersizliği nedeniyle randevu sisteminin adeta çökmüş olduğu belirtiliyor. Milyonlarca vatandaş Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastane randevusu almak istese de sisteme giriş yapamıyor ve bir süre sonra karşısında ‘hata’ ekranıyla karşılaşıyor.

Polikliniklerdeki doktor sayısının azlığı, hasta yoğunluğunun ise fazla olması nedeniyle randevular verilemiyor. İşte MHRS neden açılmıyor sorusunun cevabı burada yatıyor.

Randevular yoğunluk nedeniyle ya verilmiyor, ya da 4-5 ay sonraya öteleniyor. Durum böyle olunca da vatandaşların bir kısmı özel hastanelere başvuruyor, maddi durumu yeterli olmayanlar ise hastaneye gitmekten tamamen vazgeçiyor.

MHRS neden açılmıyor?

MHRS NE ZAMAN DÜZELİR?

MHRS neden açılmıyor sorusunun cevabı belli olduğuna göre gelelim MHRS’nin ne zaman düzeleceği konusuna. Sağlık Bakanlığının doktor alımına yönelik ilanının sonuçları 31 Mart’ta açıklanacak ve doktorların görev yapacağı yerler belli olacak. Bu da demek oluyor ki, doktor açığını kapatmada etkili olması beklenen atamalar yapılana kadar randevu alma sıkıntıları devam edecek.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ise Sağlık Bakanlığının istifaları engellemek için daha ciddi adımlar atması gerektiğini savunuyor. Yaşanan sorunların giderilmesinin ardından ‘MHRS neden açılmıyor’ gibi sorguların da sonlanması bekleniyor.

Kovid-19 aşısı için ise devlet hastanesini beklemeye gerek yok. Özel hastanelerde randevusuz olarak da koronavirüs aşısı ücretsiz olarak yaptırılabiliyor.

MHRS RANDEVU ALMA NE ZAMAN AÇILIYOR?

MHRS sistemi üzerinden en erken bir gün sonra en geç 15 gün sonraya randevu alınabiliyor. Yeni randevu saatleri ise her gece 00.01’de açılıyor. Bu yüzden randevu almak için saat gece 24.00’ten sonra sisteme giriş yapılırsa randevu bulma ihtimali daha da artmış olur. Bunu yanı sıra gün içinde de randevu kontrolü yapılabilir, az da olsa gün içinde randevu denk gelebilir.

TELEFONLA HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Mhrs neden açılmıyor MHRS uygulamasının yanı sıra telefon numarasıyla da hastane randevusu almak mümkün. Bunun için ALO 182’yi arayabilirsiniz. Randevu bulabilmek için ALO 182’yi de saat 00.00’dan sonra aramakta fayda var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN HASTANE RANDEVUSU TALİMATI

Son dönemde MHRS’ye ilişkin çok sayıda şikâyet dile getiriliyordu. Özellikle şehir hastanelerinden randevu almakta zorluk çekildiği belirtiliyordu. Randevu sistemine giriş yapamayanlar ‘MHRS neden açılmıyor’ sorgusunu yapıyordu.

Geçen hafta AK Partili milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, vatandaşların hastane randevularıyla ilgili şikayetleri aktarıldı. Vekillerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Sağlık sisteminde maalesef randevu sıkıntısı yaşanıyor. Gittiğimiz yerlerde vatandaşlardan bize çok sayıda şikayet geliyor” dedikleri öğrenildi.

Eski Sağlık Bakanı, AKP Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorusu üzerine doğruladığı ‘randevu sorunu’na ilişkin hükümetin harekete geçtiği, Erdoğan’ın bu sorunun çözülmesi yönünde talimat verdiği bildirildi.

Son günlerin en çok konuşulan sorunlarından biri olan hastane randevularıyla ilgili yazımızda; ‘MHRS neden açılmıyor’, ‘MHRS ne zaman düzelir’, ‘Hastane randevusu nasıl alınır’ gibi soruların yanıtlarını vermeye çalıştık.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. mhrs bir türlü açılmıyor sistem çökmüş vatandaş mağdur yetkililerin umurun da değil en az bir aydır randevu alamıyorum sorumlular kulağının üstüne yatmış duyan yok kim kime dum duma kimin umurun da ne olacak vatandaşın hali sağlık bakanı ne iş yapar hergün covit 19 zamanı nutuk çekiyordu randevu sistemi çökmüş bakandan tık yok sayın cumhurbaşkanı müdahale etsin diyeceğim fakat her şeye de illaki cumhur başkanımı müdahale etmesi gerekir diğer bakanlar danışmanları yetkililer ne iş yapar bu yapılan vatandaşa keafir eziyeti sağlık bu başka şeye benzemez vatandaşla ilgilenecek bir allahın kulu yokmu nedir bu vatandaşın çilesi yeter artık alla rızası için şu randevu sistemine bir el atın artık covit bitti sıkıntı yine devam ediyor bu randecu çilesi covit 19 dan dabeter sıktı vatandaşı bilesiniz