Hakem Zorbay Küçük hangi takımlı? Zorbay Küçük kimdir, nereli, kaç yaşında?

Maçlardaki tartışmalı kararlarıyla gündeme gelen genç hakem Zorbay Küçük hangi takımlı? Zorbay Küçük kimdir, nereli, kaç yaşında?

featured

‘Zorbay Küçük hangi takımlı?’ sorusunun cevabı merak edildi. Galatasaray-Başakşehir maçının hakemi Zorbay Küçük, tartışmalı kararlarıyla maça damga vuran isim oldu. Peki Zorbay Küçük kimdir, nereli, kaç yaşında? Zorbay Küçük hangi takımlı? İşte ayrıntılar…

Süper Lig’de bu akşam oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci’ye kırmızı kart gösteren Zorbay Küçük eleştirilerin hedefi oldu.

Daha önce de Süper Lig’in 17. haftasında Galatasaray sahasında Başakşehir’i konuk ettiği mücadelenin ilk yarısında 4 sarı kartın 3’ünü Galatasaray’a gösteren Küçük, Başakşehir’e 1 kart gösterse de Okaka ve Tolga Ciğerci’nin pozisyonlarında kartları es geçince tepki çekti.

Ayrıca Zorbay Küçük’ün Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu‘na yönelik sert tavrı da eleştirilen bir başka konu oldu. Başakşehirli futbolcuları oldukça kibarca uyaran Küçük, sarı kırmızılı futbolcularla ise adeta kavga edercesine iletişim kurdu.

Zorbay Küçük önceki senelerde de Galatasaray aleyhine verdiği kararlarla eleştirilmiş, özellikle Alanyaspor maçındaki yönetimi hafızalara kazınmıştı. Babacar’ın Luyindama’nın kafasını yardığı pozisyonda sadece sarı kart göstermişti.

ZORBAY KÜÇÜK HANGİ TAKIMLI?

Türkiye Futbol Federasyonu’nun en genç hakemlerinden biri olan Zorbay Küçük, 14 Eylül 1992 tarihinde doğdu. Aslen Adanalı olan Küçük, bu şehirde dünyaya geldi. Eski futbolcu ve teknik direktör Feyzullah Küçük’ün oğludur. Babası Galatasarau Futbol Okulu’nda görev yapmıştır.

Süper Lig’deki hakemlik kariyerine 2017-2018 sezonunda oynanan Trabzonspor – Kardemir Karabükspor maçıyla başlamış ve o sezon yalnızca 1 maç yönetmiştir.

Zorbay Küçük hayatını şöyle anlatıyor:

“Annem, anneannem ve ağabeyimle birlikte çok güzel bir ailede yetiştim. Tabiî kadın eli değdi hayatımıza. Güzel bir ortamdı. Adana’da yetiştim; çok mutuydum. Adana çok güzel bir yer. Çocukluğum sokakta top oynayarak geçti diyebilirim.

Annem ve anneannem biz çocukken sürekli çalıştılar. Özellikle annem çok çalıştı. Ben de genellikle anneannemle zaman geçirdim. Annem yemek konusunda uzmandı ve birçok restoranda aşçılık yaptı.

Karakter olarak çok dikkatli yaşayan, herkese karşı saygılı ve mütevazı bir insanım. Böyle bir yaşantım var. Saha içindeki başarımın bir numaralı sebebi de bu yapım. Saha içinde göze batacak maçlarda hiç ters bir kararım olmadı. Bu hakemlik şansı da olabilir. Buna şunu da ekleyebilirim.

İzlendiğim önemli maçlarda çok farklı pozisyonlar oldu. Hakemliği gösterecek pozisyonlardı. Ben de bu pozisyonların altından başarıyla kalktım. Bu da akranlarıma göre daha fazla ön plana çıkmama sebep oldu. Saha içi başarım, saha dışında hocalarımla tanıştıktan sonra sergilediğim tutumla birleşince daha da öne çıktığımı düşünüyorum.

Adana Erkek Lisesi’nde okudum. Üniversite hayatım ise halen devam etmekte. Şu an Çukurova Üniversitesi’nde İngilizce Ekonometri okuyorum. Son sınıftayım. Son üç yıldır hakemlik sebebiyle mezun olamıyorum. Vizeler bizim kamp dönemlerimize geliyor. Bu sebeple gidemiyorum. Kamp dönemlerimiz çok yoğun geçiyor.

Hocalarımla herhangi bir iletişime geçmiyorum çünkü bir imtiyaz sağlansın istemiyorum. Bitirmeyi çok istiyorum ama şu an mecburiyetten bitiremiyorum. Bir gün mutlaka bitirmek istiyorum. Takdir edersiniz ki hakemliğin yarını yok. Tanık olduğumuz durumlar var. O yüzden yaşım genç olmasına rağmen hakemlik konusunda çok ileriye doğru bakmıyorum. Her an bitecekmiş gibi yaşıyorum. Kendimi her an hakemliğim bitecekmiş gibi hazırlıyorum.

Zorbay Küçük hangi takımlı?

Hakemlik hayatım her an son bulabilir. Bu yüzden sosyal alanda ve diğer alanlarda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Uzun bir süre sakatlık da yaşadım; duymuşsunuzdur. 6 aylık süreçte bunu çok iyi kavradım. Antrenmanda dizimde zorlanmadan kaynaklanan bir kemik ödemi oldu. Kemik ödemi de başka bir şeyi tetikledi. Bugün her şey düzeldi ve yolunda. İdman yapabiliyorum. Ayağımı güçlendirdim. Hiçbir sıkıntı yok.

(Babasıyla görüşmemesi hakkında) Zor süreç aslında benim çocukluğumda geçti. Erken yaşlarda o travmaları hallettim. Bunlar şu an benim için hiç önemli değil. Bahsettiğiniz konuda ben maçımdan sonra kendisinin o takımda çalıştığını öğrendim. Benim için açıkçası sansasyonel bir sürpriz olmadı. 8 yaşımdan beri kendisiyle görüşmüyorum. Bu sebeple benim açımdan herhangi bir sıkıntılı durum yok. Benim için nötr bir durum. Yoluma devam ediyorum.

‘HAKEMLİĞE AĞABEYİM YÖNLENDİRDİ’

Çocukluğum 6 yaşından beri ağabeyimle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren idman yaparak geçti. Benim için yeni kesilmiş çim kokusu çok önemlidir. Bazı insanlar yeni kesilmiş çim kokusundan hoşlanmaz ama ben duyduğum zaman çocukluğuma giderim. Sabahın erken saatlerinde idman için uyanmak benim için keyifti. Ağabeyim Mehmet Can Küçük de Adanaspor başta olmak üzere birçok takımda oynadı. Futbolu bırakınca da hakemliğe başladı. Beni yönlendiren de oydu.

Hakemliğe hiç ileriye dönük olarak bakmadım. Ama ilk maça çıktıktan sonra sahada futbolcu olmaktan farklı çok değişik bir his yaşadım ve çok sevdim hakemliği… Ağabeyim 2. Lig’de yardımcı hakemliğe yükseldi. Ben 1. Lig’e yükseldiğimde o 3. Lig’e düştü. Düştükten sonra da aşağıda görev yapmak keyif vermedi ve kendi isteğiyle bıraktı. Ben ağabeyimden etkilenerek hakemliğe başladım. O vesile oldu. Kendisi şu an İstanbul’da yaşıyor. Tekstil Mühendisliği’ni bitirdi.

Benim maç hazırlık sürecim Cüneyt Çakır Hocamızın ve mentörlerimizin tavsiyesi üzerine gelişti. Takım analizi gerçekten çok önemli. Maç izlemek, takımları takip etmek, futbolcuları bilmek, hangi karakterde olduklarını, hangi durumlarda nasıl müdahaleler yaptıklarını bilmek çok önemli.

Tabiî Türkiye Futbol Federasyonu’nun da bize sağlamış olduğu bir program var. Bu programdan çok güzel analizler elde edebiliyorsunuz. Oyuncuların tehlikeli müdahalelerini, itirazlarını, kartlarını, her şeyini görebiliyorsunuz. Benim analiz sürecim böyle geçiyor. Futbolcuları izleyerek maça hazırlanıyorum.

Maç günü aslında kafamı ne kadar boşaltırsam o kadar rahatlıyorum. Maç günü özel bir şey yapmıyorum. Maça uygun bir kahvaltı, uygun bir öğle yemeği yiyorum. Zaten ekibimiz hep samimi olduğumuz insanlar. Yardımcılar, dördüncü hakemlerimizle hep sosyal muhabbetler yapıyoruz. Maç hakkında çok konuşmadan, rahat bir ortamda oluyoruz. Maç hakkında konuşacaklarımızı, maç toplantımıza saklıyoruz. Hazırlığımız böyle bitiyor maç günü…

MEDYADA YAZILANLARI TAKİP ETMİYORUM

İnanın bana hiçbirisini takip etmiyorum. Medyada olumlu ya da olumsuz hiçbir yazıya bakmıyorum. Zaten evimde de televizyon açmam. İzleme alışkanlığım hiç yok. Herhangi bir yorumcu ya da yazar takip etmiyorum. Olumlu ya da olumsuz hiçbir şey beni etkilemiyor. Çünkü kendi hocalarımız ve mentörlerimizle maç sonları toplantılarımızı zaten fazlasıyla yapıyor ve odaklanıyoruz.

Bizim hakemlik açısından doğrularımız var. Bazen bu hakemlik açısından yaptığımız doğrular kamuoyunda yanlış olarak algılanabiliyor. Ama hakemliğin kendi doğruları var. Bazı kuralları insanları hoşnut etmese de uygulamak zorundayız. Bu yüzden kendi hocalarımız ve mentörlerimizle böyle bir yöntem izliyoruz.

BABASI GALATASARAY FUTBOL OKULUNDA ÇALIŞIYOR

Feyzullah Küçük, geçen sene verdiği bir röportajda oğlu Zorbay Küçük ile ilgili şöyle konuşmuştu:

“Oğlum Zorbay ile uzun yıllardır görüşmedim, görüşemiyorum da. Galatasaray-Kayserispor maçından önce ve sonra sosyal medyada Zorbay ile ilgili linç kampanyası başlatıldı. Bunun sebebi de benim Galatasaray Futbol Okulu’nda antrenör olarak görev yapmam.

Ben hayatımı idame ettirebilmek için Büyükçekmece Galatasaray Futbol Okulu’nda çalışıyorum. Benim de yaşamımı sağlayabilmem için çalışmam gerekli. Bu bir futbol okulu, akademi de değil, Galatasaray altyapısı da.

“İnsanlar eşinden ayrılabilir. Ben de 1996 yılında eski eşim Güler Hanım’dan ayrıldım. İkinci evliliğimden sonra da eski eşim çocuklarımla görüşmemi istemedi. Benim de hatalarım oldu, uzun yıllardır Zorbay ile görüşmüyorum. Zorbay benim canımdır, kanımdır, pazar gecesi Zorbay’a yapılanlardan sonra sabaha kadar uyuyamadım. Zorbay’a destek olsunlar. MHK’nin böyle genç hakemlere ihtiyacı var.”

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 29 Haziran 2022, 12:26

    61 yaşında emekli bir öğretmenim.Zorbay küçük tarafından mahkemeye verildim.sebebi ise yönettiği bir maçla ilgili tweterda şerefsizce yönettiğini söylemem.2 çocuk babasıyım.kızlarımın 2 side üniversite öğrencisi.hala kanser tedavisi görüyorum.geceleri cihaza bağlı yaşıyorum.evim kira.emekli maaşımdan başka hiçbir gelirim yok.avukatı aracalığıyla benden para talep etti.davayı kapatmamız hususunda… inanın maddi gücüm yok.günlerdir gözüme uyku girmiyor.Allah rızası için kendisine ulaşın.benden alacağı para onun başını göğe erdirmez.ama beni gerçekten yıkar.kendisinden özür diliyorum.sözlerim maksadını aşmış olabilir..kişiliğine hakaret kastım asla yok.birazcık vicdanı varsa benimle uğraşmasın.davayı geri çeksin.

    Cevapla