Adıyaman okullar tatil mi? 14 Mart 2022 Adıyaman Valiliği ve ADYÜ son dakika duyuruları | Adıyaman hava durumu

Hafta sonu yoğun kar yağışının etkisi altına giren Adıyaman'da öğrenciler valilikten kar tatili duyurusu bekliyordu. Peki Adıyaman'da okullar tatil mi? Adıyaman'da yarın okullar tatil mi? Adıyaman Valiliğinin son dakika duyurusu ve Adıyaman'da hava durumuyla ilgili son gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz...

featured

‘Adıyaman okullar tatil mi?’ sorusunun cevabı merak konusu oldu. Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kar yağışının etkili olduğu şehirlerden biri de Adıyaman oldu. Kar nedeniyle birçok öğrenci 14 Mart Pazartesi günü okula gidip gitmeyeceğini merak ediyor. Peki Adıyaman okullar tatil mi? Adıyaman’da yarın okullar tatil mi? Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tatil mi? İşte Adıyaman hava durumu ve Adıyaman Valiliği son dakika duyurularının ayrıntıları…

Türkiye Mart ayında yeniden karlı havanın etkisi altına girdi. Yoğun kar sebebiyle yurdun pek çok bölgesi beyaz örtüye büründü. Yoğun kar hafta sonuna denk gelse de yollar karla kaplanınca sürücüler ve vatandaşlar için tehlike oluştu. Ayrıca yarın da kar yağışının sürmesi ihtimali nedeniyle öğrencilerde tatil beklentisi oluştu. Birçok öğrenci ‘Adıyaman okullar tatil mi?’ sorusuna cevap aramaya başladı.

ADIYAMAN OKULLAR TATİL Mİ?

Adıyaman’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkeze bağlı köy ve beldelerde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı köy ve belde okullarındaki taşımalı eğitim ve öğretimin 14 Mart Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi.

Adıyaman Valiliği Twitter hesabından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“İlimizde yoğun kar yağışının sabaha kadar devam edeceği değerlendirildiğinden yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel öğrenim okul ve kurumlarında eğitime 14 Mart 2022 Pazartesi günü ara verilmiştir.

Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Adıyaman’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilmesinden sonra üniversite öğrencileri de ADYÜ duyurularını takip etmeye başladı. Kar yağışı nedeniyle tatil bekleyen öğrencileri sevindirecek haber Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’tan geldi. Sosyal medya hesabından duyuru yapan Mehmet Turgut, bazı yerleşkelerde 14 Mart Pazartesi günü eğitime ara verildiğini belirtti.

Turgut paylaşımında, “Kar yağışı nedeniyle #Besni ve #Gölbaşı Yerleşkelerimizde 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personellerimiz idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

Adıyaman okullar tatil mi?

ADIYAMAN HAVA DURUMU 14 MART 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre Pazartesi günü Adıyaman’da hava hafif kar yağışlı geçecek. Kentte en yüksek hava sıcaklığı 6, en düşük sıcaklık ise -1 derece olacak. Salı günü hava çok bulutlu ve 5 derece, çarşamba günü parçalı bulutlu ve 8 derece, perşembe günü karla karışık yağmurlu ve 6 derece, cuma günü ise çok bulutlu ve 9 derece seyredecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir