Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki davada kim haklı?

Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasında devam eden davada son durum nedir? İkili arasında bu zamana kadar yaşanan olaylar ve tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

featured

Ünlü aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki iftira davasında yaşananlar, tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor. 58 yaşındaki oyuncu, Amber Heard’ün Washington Post gazetesinde yayımlanan ev içi şiddet iddiasından dolayı oyunculuk kariyerinin tehlikeye girdiğini belirterek 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. Buna karşılık asıl mağdurun kendisi olduğunu söyleyen 35 yaşındaki Heard ise karşı dava açarak 100 milyon dolar tazminat istiyor.

Peki gerçekte neler yaşandı? Kim haklı, kim yalan söylüyor?

2015 yılında evlenen ikili, 2017 yılında boşandılar. Amber Heard, Depp ile evlenmeden önce ismi bilinen ancak üst düzeyde tanınan bir aktris değildi. Kariyerinin yükseliş dönemini DC’de yer alması olarak görürsek, bu dönemin Depp ile evliliğine denk gelmesi dikkat çekicidir. Nitekim evlenmeden önceki kariyerinin bilinmesi, sonrasında yaşanılanların anlaşılması bakımından çok önemli.

Amber Heard şiddet gördüğünü iddia etti

Amber Heard, Johnny Depp tarafından şiddet gördüğünü iddia etti

2017’de Amber Heard bu görselle şiddet gördüğünü söyleyerek evine polis çağırdı ve tutanak tutulmasını sağladı, ardından ise boşanma davası açtı. Sonrasında birtakım görüntüler ise basına sızdırıldı. Sızdırılan görüntülerde Depp alkollüydü, telefon ve bardak fırlattığı görülüyordu. Ancak işin ilginç bir tarafı vardı, Depp çok yakın bir zamanda annesini kaybetmişti.

Tutanakla ilgili basına sızdırılan bu fotoğraf da yine çok konuşuldu. Olay yerine gelen bazı polislerin iddia ettiğine göre Amber Heard’ün yüzündeki izler makyajdı. İlk bu şiddet olayının davasında Johnny Depp’in şiddet uygulamadığına kanaat getirildi.

Depp’in kariyeri zora girdi

Tüm bunlar olurken Johnny Depp başarısız bir Karayip Korsanları 5 filmini çekmiş ve rolü bırakmayı düşünüyordu. Fantastik Canavarlar 2 filminin çekimleri ise tamamlanmıştı. Fakat basına sızdırılan haberlerden ötürü filmin bazı hayranları, Depp seriden kovulmazsa filmi izlemeyeceklerini söyleyerek protesto kararı aldı. Sonuç olarak buna bağlı veya değil serinin ilk filmine göre %20 oranında bir gişe düşüşü yaşandı. Her şeye rağmen J.K. Rowling ve yapımcı, Depp’in kovulmayacağına dair garanti verdiler.

Tüm bunlar devam ederken Washington Post gazetesinde yayınlanan bir makalede Johnny Depp’in adı geçmese de Amber Heard ev içi şiddete maruz kaldığını açıklamıştı. Bu sırada Depp, Fantastik Canavarlar 3 filminin çekimlerine başlamıştı. Ancak bu sürecin ardından J.K. Rowling ve yapımcı Depp’in seriden kovulduğunu açıkladı. Depp tam Fantastik Canavarlar’dan kovulduğunu öğrendiği zamanlarda Disney de Karayip Korsanları serisinde bir daha Johnny Depp’in yer almayacağını açıkladı. Fakat zamanlama o kadar manidardı ki Depp, Warner Bros ve Disney gibi 2 büyük şirketten bir anda kovulmuştu.

Johnny Depp Warner Bros ve Disney şirketlerinden kovuldu

Amber Heard ise o süreçte Elon Musk ile ilişki yaşamaya başladı ve Aquaman filmindeki rolüyle müthiş bir çıkış yakalamıştı. Bu olayların yaşandığı 2018 yılını düşünürsek, kamuoyu gözünde Depp karısını döven, alkolik ve uyuşturucu bağımlısı bir koca, Amber Heard ise olayın tek mağduru gibi gözüküyordu.

Son 1 yıla, hatta son aylara kadar olayda ve davalarda hiçbir ilerleme gerçekleşmiyordu. Bazı davaları Heard, bazılarını Depp kazanıyordu. Ama ne Depp’e ciddi ceza verebilecek bir karar ne de tamamen aklayacak bir sonuç çıkmıyordu. Peki şimdi ne oldu da değişti?

Johnny Depp davanın seyrini değiştiren hamleyi yaptı

Johnny Depp ilk olarak eski eşlerini ve partnerlerini mahkemeye çağırdı ve kendisi hakkında ortaya atılan söylemlerin yalan olduğunun kanıtlanmasını istedi. Winona Ryder dahil olmak üzere partnerleri Depp’in kibar, nazik biri olduğunu söyleyerek mahkemeye ifade verdiler.

Johnny Depp ardından set arkadaşlarını, son olarak da evde çalışan hizmetlilerin çağrılmasını istedi. Set arkadaşları Ryder’ın söylediklerini yineledi. Evde çalışanların iddiaları ise olayı farklı boyuta taşıdı. Söylenene göre şiddet gören Heard değil Depp’ti. Heard sürekli Depp’i kışkırtmış, sonunda da olayların bu hale gelmesini sağlamıştı.

Johnny Depp mahkemede elinin üst kısmının Amber Heard tarafından uğradığı şiddet yüzünden kesildiğini gösterdi.

Tüm bunların üzerine Johnny Depp eşinin kendisini Cara Delevingne ve Elon Musk’la 3’lü bir şekilde aldattığını kanıtlayan görüntüleri, ardından da Amber Heard’ın şiddet uyguladığını kabullenen ses kayıtlarını mahkemeye sundu.

Bundan 4 yıl önce bu olaya bakıldığında Heard haklı görünüyordu, şu an ise Depp haklı görülmekte. Bu olayın sonunda kim haklı çıkar henüz bilmiyoruz ancak bütün tanıkların ifadelerine bakıldığında, acaba “Depp söylediklerinde haklı mı?” diye düşünmüyor değil insan.

Bu olaylar çıktıktan sonra Depp hiçbir büyük yapımda rol alamadı. Amber Heard ise aksine yıldızına yıldız kattı.

Ancak yaşanan süreç bize birşeyi tekrar hatırlatıyor. Herhangi bir davada suçu kanıtlanana dek birini suçlu veya suçsuz olarak lanse etmek, yapılabilecek en büyük yanlışlıklardan biri olacaktır.

Sonunda kim haklı çıkar bilinmez ama olayın taraflarından birinin kariyerinin bitme noktasına gelmesi, diğer tarafın ise belki de bütün bunlar sayesinde kariyerinde çağ atlaması oldukça dikkat çeken bir durum.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir