Kia 300 bin aracını geri çağırıyor

featured

Güney Koreli otomobil devi Kia Motors, Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürülen yaklaşık 300 bin aracını, motor bölümünde oluşabilecek yangın tehlikesi nedeniyle geri çağırma kararı aldı.

Kia servisleri tarafından incelenecek olan araçların öncelikle yakıt ve yağ kaçakları varsa tespit edilecek, ardından motor testleri yapılarak sorun olması halinde motor değişimini de dahil olmak üzere bütün onarım çalışmaları yapılacak.

Geçtiğimiz haftalarda Kia ve bağlı olduğu kuruluş Hyundai Motor, ABD otomobil güvenlik düzenleyicileri tarafından 1.6 milyon aracı motor sorunları nedeniyle zamanında geri çağırmadıklarını açıklamasının ardından 210 milyon dolarlık rekor cezayı kabul etti.

Güney Koreli otomobil üreticileri, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA), otomobil üreticilerinin geri çağırmalarla ilgili olarak ajansa bazı bilgileri yanlış bir şekilde bildirmesinin ardından emirleri onaylamayı kabul etti.

Kia’nın geri çağıracağı otomobil modelleri hangisi?

Koreli otomobil firması, geri çağırmanın 2012-2013 model yılı Sorento, 2012-2015 Forte ve Forte Koup, 2011-2013 Optima Hybrid, 2014-2015 Soul ve 2012 Sportage araçlarını kapsadığını, neden olarak ise sürüş sırasında motor bölmesinde yangın çıkabileceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir