Kolu 3 tuğla ağırlığında! Bilim insanları şaşkın

bilim insanlarının çözemediği hastalık

Hindistan’ın Uttar Pradesh kentinde yaşayan, kocaman bir kolla dünyaya gelen Malik Aftab’ın hastalığını doktorlar çözemedi. Aftab’la aynı dertten muzdarip 200 kişi daha olduğu biliniyor.

Nadir görülen hastalık tıp literatürüne göre sadece 200 kişide var. Bu hastalık kemiklerin, derinin ve diğer dokuların, özellikle de uzuvların aşırı büyümesine neden oluyor. Şimdilerde 26 yaşında olan Aftab’ın da bu nedenle kocaman bir kolu var.

bilim insanlarının çözemediği hastalık

HASTALIĞIN NEDENİ BULUNAMIYOR

Aftab, kendisini sokakta görenlerin ondan korktuğunu bu yüzden sosyallikten uzaklaştığını fakat sosyal medya sayesinde yeniden hayata tutunduğunu anlattı:

”Birçok insan beni fark ediyor ama görmezden geliyor ya da benden uzaklaşıyor. Bazı insanlar benden korkuyor, bazıları ise beni seviyor.”

bilim insanlarının çözemediği hastalık

Malik Aftab, ayrıca yabancıların kocaman kolunu fark ettiklerinde ondan uzaklaştığını da açıkladı.

Bilim insanları ise bu hastalığın arkasında ne olduğunu bulamadılar fakat genetik kaynaklı olabileceğini düşünüyorlar.

bilim insanlarının çözemediği hastalık

AFTAB’IN KOLU 3 TUĞLA AĞIRLIĞINDA

Araştırmacılar , hayatı Fil Adam adlı oyun ve filme konu olan Joseph Merrick’in Proteus sendromuna sahip olduğuna inanıyor .

The Sun’ın haberine göre, semptomların kişiden kişiye değiştiğini söyleyen uzmanlar, genellikle 6 ila 18 aylıkken başladığını, genellikle vücudun bir kısmının orantısız ve düzensiz büyüdüğünü söylüyorlar. Aftab’ın da kolu 9 kilo ağırlığında yani bu 3 tuğla ile aynı ağırlıkta.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir