Koronavirüsün çıkış yeri Wuhan’da binlerce kişi müzik festivaline katıldı

featured

Koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan şehrinde cumartesi günü düzenlenen Wuhan Çilek Müzik Festivali’ne binlerce kişi katıldı.

Ülkede “1 Mayıs” kapsamında beş günlük ulusal bayram ilan edilirken, bayramın ilk gününde festivale katılan binlerce müziksever dans edip, coşkulu bir şekilde eğlendi.

Geçen yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında sanal ortamda düzenlenen festival, bu yıl tekrar Wuhan’da seyircisiyle buluşmuş oldu.

Organizatörler katılımcı sayısının sınırlı tutulduğunu, buna göre yaklaşık 11 bin kişinin festivalde yer aldığını ve birtakım pandemi tedbirlerinin uygulandığını ifade etse de seyircilerin birçoğunun maske takmadığı görüldü.

Wuhan’ın Garden Expo alanında yapılan iki günlük etkinlikte yerel şarkıcı ve gruplar sahne aldı. Ülkede 1 Mayıs ulusal bayramı çerçevesinde Pekin dahil birçok şehirde “Çilek Müzik Festivali” düzenleniyor.

Festivale katılan seyircilerden bazıları bulundukları noktaya gelmelerinin kolay olmadığını ve pandemi sebebiyle geçirilen zor günlerin ardından açık havada böyle bir etkinliğe katıldıkları için heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

Çin tarafından cumartesi günü açıklanan Ulusal Sağlık Komisyonu verilerine göre bir önceki gün Covid-19’a karşı yaklaşık 11,6 milyon aşı gerçekleştirilerek toplam aşı yapılan insan sayısının 265 milyona ulaştığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir