Kuzey Kore trenden balistik füze fırlattı

featured

Kuzey Kore balistik füze denemelerine hız kesmeden devam ediyor. Başta ABD ve Güney Kore olmak üzere ‘düşman’ ilan ettiği ülkelere göz dağı vermekten geri durmayan Pyongyang yönetimi, şimdi de bir tünel içine gizlenmiş trenden balistik füze fırlattı.

8 Ocak 1983 tarihinde doğan ve 17 Aralık 2011 tarihinde görev başına gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünya gündeminde kendisine yer bulmakta zorluk çekmiyor.

Kimi zaman ailesi ve yakınında bulunan kişilere yönelik davranışlarıyla, kimi zaman ise rakip gördüğü ülkelere yönelik tehdit içeren açıklamaları ve askeri eylemleri ile gündeme geliyor.

Son olarak tünele gizlenmiş bir tren içerisinden balistik füze fırlatarak, füze teknoloji ile ilgili kabiliyetlerini sergileyen Kuzey Kore yönetiminin, yapılan uyarılara rağmen bu alandaki faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceği görülüyor.

Kuzey Kore 2 gün önce yine füze fırlatmıştı

Japonya, 15 Eylül sabahı yapmış olduğu açıklamada, Kuzey Kore’nin “balistik” olduğu tahmin edilen füze denemesinde bulunduğunu açıklamıştı.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin denediği tahmin edilen “balistik füzenin” Japonya’nın yetki alanlarına düşmediğini açıkladı.

Kyodo ajansına göre, Japonya Sahil Güvenliği, füzenin, Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) dışına düşmüş olabileceğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir