Prens Philip yaşamını yitirdi

featured

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, 99 yaşındaki Prens Philip’in yaşamını yitirdiği açıklandı.

Buckingham Sarayı, Prens Philip’in ölümü için “Majesteleri bu sabah Windsor Kalesi’nde huzur içinde vefat etti” ifadelerini kullandı. Açıklama sonrasında ise Buckingham Sarayı’nda bayraklar yarıya indirildi.

Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth’in eşi olan Edinburgh Dükü Prens Philip, geçtiğimiz ay hastaneye kaldırılmış ve kısa bir tedavinin ardından hastaneden ayrılmıştı.

Yunanistan doğumlu Prens Philip Mountbatten, doğumundan sonra Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanı almıştı. Philip’in armasında halen Yunanistan bayrağı ve Danimarka Kraliyet Bayrağı bulunmaktaydı.

2. Elizabeth’in Birleşik Krallık gelenekleri neticesinde Windsor Kalesi’nde yer alan Frogmore Bahçeleri’ne gömülmesi beklenen Prens Philip için ‘sekiz günlük yas dönemine’ gireceği ve sonrasında 30 gün resmi Kraliyet Yası ilan edileceği öğrenildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Prens Philip’in ölüm haberinden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bugün Kraliçe ile yas tutuyoruz, ona ve tüm ailesine başsağlığı diliyoruz ve Edinburgh Dükü Prens Philip’in olağanüstü hayatı ve çalışmaları için bir millet ve krallık olarak teşekkür ediyoruz. Prens Philip, Birleşik Krallık’ta, İngiliz Milletler Topluluğu’nda ve dünyanın her yerindeki nesillerin sevgisini kazandı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir