Serhat Ericek kimdir nereli? PKK’lı terörist Rızgar Koçer kimdir?

featured

Mardin’de bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, gri listede aranan Rızgar Koçer kod adlı terörist Serhat Ericek etkisiz hale getirildi. Peki Serhat Ericek kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Bölücü terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe vurulmaya devam ediyor. Dalokay Şanlı ve Sofi Nurettin‘den sonra örgütün üst düzey isimlerinden birinin daha üstüne çizik atıldı.

Serhat Ericek ( Rızgar Koçer) kimdir?

Mardin’de yürütülen operasyon sonucu yedi PKK’lı terörist silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden biri de Gri kategoride aranan ve başına 500 bin Türk Lirası ödül koyulan Serhat Ericek olduğu belirlendi.

Kod adı Rızgar Koçer olan Serhat Ericek, 1995 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde dünyaya geldi. Ericek, bölücü terör örgütü PKK’nın Mardin Eyaleti Bogok bölgesinden sorumlu kişiydi.

(PKK Mardin bölge sorumlularından Rızgar Koçer kod adlı terörist Serhat Ericek)

Serhat Ericek, 2019 yılında jandarma personelleri Astsubay Esma Çevik ile Uzman Çavuş Kemal Sayar’ın şehit edildiği hain saldırının failleri arasında yer alıyordu.

(Şehit Uzman Çavuş Kemal Sayar, Şehit Astsubay Esma Çevik)

İçişleri Bakanlığından Serhat Ericek açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Mardin’de düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Mardin İl Jandama Komutanlığı tarafından 8 Mayıs 2021’de Mardin’in Nusaybin kırsalında silahlı insansız hava aracı ve Hava Kuvvetleri destekli, Jandarma Özel Harekat ve komandoların yürüttüğü harekatta toplam yedi bölücü terör örgütü üyesi silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Bu teröristlerden birinin Mardin Bogok bölgesinden sorumlu PKK’lı Serhat Ericek olduğuna dikkat çekilen açıklamada; teröristin örgüt içinde “Rızgar Koçer” kod adıyla bilindiği, gri kategoride arananlar listesinde olduğu ve başına 500 bin lira ödül koyulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“9 Aralık 2019 tarihinde Şırnak İdil ilçesi Sarıköy kırsalında tuzaklanan EYP’nin imhası sırasında meydana gelen patlamada, 2 jandarma personeli Astsubay Esma Çevik ve Uzman Çavuş Kemal Sayar şehit olmuştu. Etkisiz hale getirilen teröristin, bu hain eylemin failleri arasında olduğu tespit edilmiştir.

Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlara, yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir