Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca aşısı güvenli

featured

Dünya genelinde Covid-19 aşı kampanyaları tüm hızıyla sürerken AstraZeneca aşısında ortaya çıkan ciddi yan etki vakalarının ardından birçok Avrupa ülkesi ilgili aşıyı askıya almıştı. Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) “AstraZeneca aşısı güvenlidir” açıklamasının ardından aşının uygulamasını askıya alan bütün ülkeler kararlarını değiştirdiklerini açıkladı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Oxford-AstraZeneca aşısının uygulanan bazı kişilerde kan pıhtılaşmasına yol açtığı gerekçesiyle AB üyesi birçok ülkede kullanımının askıya alınmasının ardından yaptığı açıklama ile güven mesajı verdi ve aşılamanın durdurulmaması gerektiğini açıkladı.

“AstraZeneca aşısı güvenli”

Avrupa İlaç Ajansı Genel Müdürü Emer Cooke, Güvenlik Komitesi toplantısının ardından Amsterdam’da yaptığı açıklamada, net bir bilimsel sonuca vardıklarını ve aşının güvenli olduğunu belirtti.

Cooke, “Aşı etkilidir. Bireysel kan pıhtılaşması vakalarını inceledik ve aşılama sonrası sıradan trombozlardan daha az vaka olduğu sonucuna vardık” dedi.

Ancak son günlerde gündeme gelen şikayetlerle aşı arasındaki bağlantının henüz göz ardı edilemeyeceğini belirten EMA Genel Müdürü Cooke, aşının faydalarının, dezavantajlarına oranla ağır bastığı kanaatini taşıdıklarını bildirdi.

Avrupa İlaç Ajansı’na göre, AB ülkelerinde koronavirüs nedeniyle her gün binlerce insanın hayatını kaybettiği göz önüne alındığında aşı büyük bir önem kazanıyor.

EMA’nın açıklamasından sonra Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya, AstraZeneca aşısının tekrar uygulanması için çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson Oxford-AstraZeneca aşısına desteğini açıklayarak, aşının güvenilir olduğunu ve yarın kendisinin de bu aşıyı olacağını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir